Overzicht

Als Jurist Omgevingsrecht voer je werkzaamheden uit in het kader van de Wabo, de Wet ruimtelijke ordening, de Woningwet en aanverwante wetgeving, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening en de Drank- en Horecawet). Verder zorg je voor juridische advisering aan collega’s en het bestuur op het gebied van vergunningen en de bijbehorende procedures. Je houdt je bezig met het toetsen van en adviseren over complexe (bouw)plannen. Zo nu en dan behandel je verzoeken om planschade en handel je bezwaar- en beroepsprocedures af.

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2015 actief in het ruimtelijk domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.

Jouw ambitie is onze uitdaging! Ben jij de Jurist Omgevingsrecht die het verschil maakt bij onze opdrachtgevers? YER Public biedt je de kans jouw kennis en ervaring uit te breiden binnen de Ruimtelijke Ordening, Bouwkunde en Civiele Techniek bij gemeenten in Zuid Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven!


  • Je bent in het bezit van een HBO/WO-diploma Rechten

  • 1 tot 5 jaar recente ervaring bij een gemeente

  • Kennis van de Wabo en aanverwante wetgeving

  • Een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

  • Je bent analytisch en probleemoplossend, goede contactuele eigenschappen en een uitstekende uitdrukkingsvaardigheden

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time