Overzicht

Je brengt bedrijven, brancheorganisaties, overheid en NGO’s bij elkaar zodat zij gezamenlijk afspraken kunnen maken om onder andere de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen of diensten te bevorderen. Dit begint met een gedegen marktanalyse: het signaleren van kansen in jouw marktsector. Je peilt wat belanghebbende partijen bezighoudt en kunt hen adviseren over nut en noodzaak van normen en het normalisatieproces. Kritische succesfactor hierin is dat je marktgericht bent, een netwerker bent en contact onderhoudt met je klanten. Als consultant heb je een neutrale rol en begeleid je het proces en het project. Hiervoor organiseer en faciliteer je vergaderingen, dat kan zowel nationaal, Europees (CEN/CENELEC) en wereldwijd (ISO/IEC).

NEN is in Nederland hét kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing op nationaal en internationaal niveau. De organisatie NEN telt ongeveer 280 medewerkers, haar cultuur is professioneel maar ook informeel. Ze hecht veel waarde aan integriteit, verbinding en servicegerichtheid. NEN fungeert als een brugfunctie tussen publiek en privaat.

Als consultant bij NEN ben je een verbinder en een bruggenbouwer. Je legt gemakkelijk contact, bent klantgericht met een zakelijke insteek. Je belangrijkste taak is partijen met verschillende belangen bij elkaar brengen en het proces begeleiden waarin zij komen tot afspraken. Die afspraken noemen wij normen.


  • Academisch niveau

  • Bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring

  • Ervaring als proces-/projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)

  • Affiniteit met normalisatie, certificatie en regelgeving (pre)

  • Sterk analytisch vermogen en in het bijzonder gevoel voor politieke verhoudingen en belangentegenstellingen

  • Uitstekende communicatievaardigheden en actiegerichtheid

Vacature type:
Categorie: Project / Program Management, Quality Assurance / Safety
Ervaring: Full-time