Overzicht

De functie

Wil je meewerken aan de meest illustere infrastructurele projecten in de wereld? Heb je affiniteit zowel met techniek als met financiën? Kan jij de aanleg van zo’n project al helemaal in je hoofd visualiseren? Zoek je een werkomgeving waarin je iedere dag door je collega’s wordt uitgedaagd om het beter te doen dan de dag ervoor? Wil jij elke dag weer bijleren en ook jouw kennis aan je collega’s overdragen? Dan wordt het tijd om met ons in gesprek te gaan over de functie van Cost Engineer. We zetten de koffie alvast voor je klaar!

Als Cost Engineer ga je samen met je collega’s het nieuwe project helemaal in gedachten uitvoeren. Je moet de uitvoering ver van te voren als een film kunnen afspelen. Wat moet er allemaal gemaakt worden? Welke equipment is daarvoor nodig? In welke volgorde moet dat gebeuren? Hoe krijgen we dat equipment in die uithoek van de wereld? Welke opportunities en risico’s kunnen zich voordoen? Hoe kunnen we die beheersen? Kan het nog slimmer? Elk project is weer uniek in zijn soort! Van het uitbreiden van het Suezkanaal tot de aanleg van een compleet nieuwe haven in Oman, of zelfs een Hollandse polder in Singapore. In de rol van Cost Engineer begroot jij wat zo’n project straks zal gaan kosten.

In de rol van Cost Engineer houd jij je in een gemiddelde werkweek bezig met het:

  • uitdenken van verschillende scenario’s samen met andere specialisten voor de uitvoeringsmethodiek, en optimalisaties aan het ontwerp van de klant;
  • inventariseren van prijzen bij onderaannemers en leveranciers en deze beoordelen;
  • uitwerken van verschillende scenario’s in een begroting: eerst heel grof, daarna in detail;
  • adviseren van de salesmanagers / Business Unit Managers omtrent de onderbouwde kostprijs;
  • in orde maken van de werkelijke inschrijvingsbescheiden en het begrotingsdossier;
  • adviseren middels risicosessies over opportunity en risico’s die kunnen optreden tijdens uitvoeringsfase. Daarmee ook de sensitiviteit van de begrote onderdelen bepalen;
  • ondersteunen van het projectteam na contractgunning bij de werkvoorbereiding. Denk hierbij aan het opstellen van de werkbegroting en het overdragen van alle kennis opgedaan in de tenderfase;
  • proactief opvolgen van het aangenomen werk en het verzamelen van informatie, analyseren en beheren voor een volgende tender. Indien nodig voorstellen doen tot wijziging van normen en rekenmethodieken op basis van nieuwe inzichten.

Samengevat vervul jij als Cost Engineer een sleutelfunctie in het succesvol binnenhalen van opdrachten. Jij bent immers aangesloten bij alle interne processen en zorgt ervoor dat de diverse specialisten hun input leveren zodat jij goed kan adviseren over verschillende scenario’s en bijbehorende begrotingen voor toonaangevende projecten.

Wie jij bent

In een innovatieve, internationale en concurrerende markt met kapitaalintensieve middelen hebben wij kritische teamspelers nodig die het elke dag beter willen doen. Wil jij deel uitmaken van het Boskalis team? Dan neem je het volgende mee:

  • Een succesvol afgeronde HBO- of WO-opleiding in een technische richting, zoals civiele techniek, maritieme techniek, werktuigbouwkunde, offshore engineering of (technische) bedrijfskunde.
  • Kennis van contractmanagement en financiën.
  • Complexe projecten overzichtelijk kunnen maken, sterke numerieke vaardigheden en logistieke inzichten.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een engineerings functie of projectuitvoering.
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels, maar ook zeker visueel. Kennis van een andere taal is mooi meegenomen.
  • De volgende kenmerken zijn op jou van toepassing: analytisch, proactief, resultaatgericht, nauwkeuring, geordend, klantgericht.

Creëer jij mee aan een nieuwe horizon?

Extra informatie

De functie van Cost Engineer is een fulltime functie (40 uur) met als standplaats Papendrecht.

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time