Overzicht

De functie

Heb je de afgelopen drie tot vijf jaar ervaring opgedaan in een rol zoals Controller en ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan? Zoek je geen baan maar een carrière bij een complexe en kapitaalintensieve organisatie? Functioneer je uitstekend in een dynamische en internationale werkomgeving die volop in ontwikkeling is? En past de nuchterheid van de maritieme industrie perfect bij je? Dan gaan we graag met je in gesprek over de functie van Controller Fleet Management.

Onze vloot bestaat uit circa 900 schepen en werktuigen en is hét kapitaal van Boskalis. In de functie van Controller Fleet Management maak je integraal onderdeel uit van een team dat hiervoor verantwoordelijk is. Jij bent verantwoordelijk voor de financiële beheersing van projecten. Je rapporteert rechtstreeks aan de Business Unit Controller.
 
Concreet worden dit jouw uitdagingen als Controller Fleet Management:

  • Opstellen, bewaken en challengen van budgetten;
  • Het fungeren als financieel business-partner voor projectleiders;
  • Opstellen van diverse management rapportages en uitvoeren van bedrijfseconomische analyses op BU en project niveau;
  • Zorgdragen voor accurate verwerking van transacties met betrekking tot investeringen/modificaties, reparaties en verhuur van equipment;
  • Het beheren van relaties op project- en werkmaatschappij niveau;
  • Participeren in diverse (deel) projecten om de business unit controller te ondersteunen bij het verder uitbouwen en professionaliseren van de controllingfunctie van de afdeling.

Wie jij bent

Jij bent de Controller Fleet management waar we naar op zoek zijn als je minimaal voldoet aan de volgende eisen:

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding in de richting bedrijfseconomie aangevuld met 3 tot 5 jaar relevante werkervaring als controller bij een kapitaalintensieve organisatie, liefst binnen een productie-/ projectenomgeving.
  • Je bent ervaren in het samenstellen van rapportages en analyses.
  • Excel kent voor jou geen geheimen en je hebt uitstekende kennis van administratieve software en databasesystemen. 
  • Je bent bereid om regelmatig naar het buitenland te reizen (circa 10% van je tijd).
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect in woord en geschrift.

Om succesvol te zijn in de rol van Controller Fleet Management is het essentieel dat je een stevige persoonlijkheid bent en beschikt over ijzersterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast is een gezonde dosis pragmatisme en proactiviteit jou niet vreemd. Je begint liever uit jezelf aan iets dan dat je passief afwacht. Uiteraard is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de projecten van Boskalis.

Extra informatie

Jouw standplaats wordt Papendrecht. Wel verwachten we van je dat je regelmatig projecten in het buitenland bezoekt. Concreet betekent dit dat je circa 10% van je tijd in het buitenland bent. De functie van Controller Fleet Management is een fulltime functie (40 uur).

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time