Overzicht

De functie

De ontwikkeling op het gebied van Systems Engineering gaat razendsnel. Om de ontwikkeling bij te kunnen houden, zijn we op zoek naar een Systems Engineer die communicatief sterk is én een team mee kan nemen in de op handen zijnde veranderingen en innovaties. Heb je minimaal drie jaar werkervaring en zoek jij een mooie baan als Systems Engineer? Vind je het leuk om te opereren als spin in het web? Dan nodigen we je graag uit om verder te praten over de functie van Systems Engineer bij Boskalis Nederland. 

Boskalis Nederland voert op Nederlandse bodem toonaangevende droge- en natte infrastructurele projecten uit. Zowel tijdens de tender- als uitvoeringsfase van deze projecten is Systems Engineering onmisbaar. Als Systems Engineer ben je verantwoordelijk voor het verhogen van de beheersbaarheid van een project door het aantoonbaar gestructureerd uitvoeren van complexe projecten. Gedurende de tenderfase is Systems Engineering een belangrijke troef voor het succesvol binnenhalen van projecten. Is een project eenmaal binnengehaald? Dan ben je als Systems Engineer de sleutelfiguur tussen projectbeheersing, ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering. Je zorgt ervoor dat het Systems Engineering proces goed wordt ingezet en dat de communicatie tussen verschillende disciplines en afdelingen vlekkeloos verloopt. 

Systems Engineering staat binnen Boskalis Nederland al goed op de kaart en wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Enerzijds heeft dit te maken met de moderne contractvormen waar Systems Engineering onderdeel van uitmaakt, anderzijds omdat we zien dat de methodiek leidt tot succesvolle resultaten. Concreet betekent dit dat je alle ruimte krijgt om Systems Engineering naar een hoger plan te tillen. Ga je de uitdaging aan?

Wie jij bent

Jij bent de Systems Engineer waar we naar op zoek zijn als je het volgende meeneemt:  

  • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding, in de richting Civiele Techniek, Technische Bestuurskunde, Technische Bedrijfskunde of soortgelijke opleiding.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring. Ervaring bij een aannemer of binnen de overheid is een pré.
  • Je hebt affiniteit met procesmatig werken en denken. 
  • Je hebt affiniteit met veranderprocessen.
  • Je bent communicatief vaardig en weet gemakkelijk de verbindeing te leggen met vesrchillende stakeholders.
  • Kennis van geïntegreerde contracten zoals UAV-GC en contractvormen zoals Design & Construct en Design, Build, Finance & Maintain contracten.
  • Je bent een stevige gesprekspartner en in staat om op verschillende niveaus draagvlak te creëren zodat de inzet van Systems Engineering verder uitgebouwd kan worden. 
  • Je bent in staat om high level denkwerk te verrichten en de vakgroep naar het volgende niveau te tillen, maar door je pragmatische aanpak en klare taal vind je ook eenvoudig aansluiting bij de business. 
  • Je vindt het geen probleem om zowel op ons kantoor in Rotterdam en Nieuw-Vennep te werken als op de verschillende projectlocaties in Nederland.   

Wij bieden

Werken bij Boskalis Nederland als Systems Engineer betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit. De werksfeer kan getypeerd worden als prettig informeel. Oog voor kwaliteit en dienstverlening hebben we binnen onze organisatie hoog in het vaandel staan.

Over het bedrijf

In de rol van Systems Engineer kom je te werken bij Boskalis Nederland. Boskalis Nederland is als onderdeel van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. de business unit die actief is op de Nederlandse markt. We treden op als aannemer van omvangrijke en complexe projecten of als partner in Design & Construct opdrachten. We participeren in publiek-private projecten en zijn medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur. Als partner van de klant realiseren wij complexe infrastructurele werken binnen de keten van ontwerp, projectmanagement en uitvoering. We streven ernaar onze oplossingen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en te realiseren. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten en private opdrachtgevers.

Boskalis Nederland heeft kantoren in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuw-Vennep. Bij onze organisatie zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam en wordt een gezamenlijke omzet gerealiseerd van zo’n € 500 mio.

Extra informatie

Als Systems Engineer werk je bij de vakgroep Systems Engineering binnen het bedrijfsbureau. Het bedrijfsbureau levert ondersteuning bij tenders en projecten in uitvoering van alle disciplines. Dit kunnen (een combinatie van) kleine, grote, waterbouwkundige of droge infra gerelateerde tenders en/ of projecten zijn. Het bedrijfsbureau fungeert als het interne kenniscentrum van Boskalis Nederland. In de rol van Systems Engineer werk je op het bedrijfsbureau in Rotterdam of Nieuw-Vennep, maar ook op de verschillende projectlocaties verspreid door het land.  

De functie van Systems Engineer kan zowel voor 32 uur als voor 40 uur worden ingevuld. Ook kun je rekenen op een mooie leaseauto. 

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time