Overzicht

De functie

Wil je als ervaren technisch expert wereldwijd betrokken zijn bij hoogwaardige onderzeese projecten, waarin je werkt met het modernste materieel? Dit bij een bedrijf dat internationaal snel groeit en je daardoor veel mogelijkheden kan bieden voor je toekomstige carrière? En kun je niet alleen uitstekend zelfstandig werken, maar ben je ook iemand die in teamverband projecten tot een succes maakt? Solliciteer dan nu naar de functie Senior Project Engineer bij Boskalis Subsea Services!

Als Senior Project Engineer werk je ongeveer dertig procent van je tijd offshore op een projectlocatie, vaak in het buitenland. De rest van de tijd werk je vanuit het kantoor van Subsea Services in Papendrecht. De business unit Subsea Services is onderdeel van de Offshore Energy divisie van Boskalis. Subsea Services houdt zich bezig met inspecteren, repareren en onderhouden van onderzeese infrastructuren, maar ook met het bouwen en ontmantelen van de infrastructuren. Een business unit die, onder meer door overnames, snel groeit en veel investeert in de ontwikkeling van nieuwe materialen en technieken. En jij als Senior Project Engineer ondersteunt de Project Manager bij de voorbereiding en uivoering van complexe onderzeese projecten. Bovendien draag je de verantwoordelijkheid over deelprojecten. Het gaat daarbij vooral om projecten voor klanten in de markt gericht op duurzame energie, olie & gas en de civiele industrie.

De functie Senior Project Engineer is breed en zeer afwisselend. Maar in een gemiddelde werkweek zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

  • Eraan bijdragen dat alle projecten worden opgeleverd binnen de kaders van wet- en regelgeving, interne richtlijnen, technische mogelijkheden en volgens de wensen van de klant.
  • In de voorbereidende fase van projecten de projectprocedures ontwikkelen.
  • Beoordelen van de voortgang en resultaten van projecten aan de hand van afgesproken specificaties en budgetten. Daar waar nodig geef je hierin advies.
  • In heldere rapportages en evaluaties het proces van A tot Z vastleggen.
  • Tijdens de uitvoerende fase assistentie verlenen op locatie.
  • Adviseren over personeel en aan boord ben je het aanspreekpunt voor de klant.

Wie jij bent

Je bent een technisch expert, die van nature planmatig en zelfstandig werkt. Je schakelt eenvoudig tussen verschillende interne en externe partijen en je gaat er meer dan honderd procent voor om te zorgen dat engineering opdrachten tijdig én binnen de afgesproken specificaties van kwaliteit en budget worden opgeleverd. Bovendien zie je het als een mooi avontuur om regelmatig op projectlocaties (in het buitenland) aanwezig te zijn en je werkt graag in de maritieme sector.
Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde HBO-opleiding in de richting Scheepsbouwkunde, Maritieme Techniek, Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek.
  • Heb je minimaal circa vijf jaar relevante werkervaring opgedaan in projecten. Heb je minder ervaring, solliciteer dan gerust. We hebben ook mogelijkheden om junior kandidaten aan te nemen.
  • Heb je ervaring met het werken met Windows, Office en met teken- en planningssoftware.
  • Communiceer je zowel in het Nederlands als in het Engels ijzersterk.

Extra informatie

De functie van Senior Project Engineer is een fulltime functie (40 uur). Je maakt deel uit van een enthousiast team van professionals, dat in de komende tijd zal groeien tot in totaal ongeveer tien Project Managers en twintig Project Engineers. In de dagelijkse praktijk rapporteer je aan de Project Manager.

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time