Overzicht

Wat houdt de functie in?


Je verricht taken op vier resultaatgebieden, te weten:



  • Je voert intake-, voortgangs- en eindgesprekken met cliënten en stelt rapportages op;

  • Je onderhandelt met schuldeisers en andere externe partijen;

  • Je stelt zogeheten WSNP-verklaringen op;

  • Je doet de crisisbeheersing, en stelt voorlopige voorzieningen en moratoria op;

  • Je voert budgetbeheer uit.

Je stelt bijvoorbeeld de context van de klant op het gebied van schulddienstverlening vast. Je onderzoekt oorzaken en complexiteit van de schuld en je onderzoekt de mogelijkheden van een schuldregeling op maat. Je leeft je in de wereld van de klant met schulden en je coacht klanten op motivatie en vaardigheden om het gedrag uiteindelijk te veranderen. Je bespreekt de voorwaarden en consequenties van het traject van schulddienstverlening met de klant. Je stelt ook rapportages op en handelt de jaarlijkse controles van het schuldentraject af. Je stelt schulddienstverleningsplannen op, stelt schuldregelingen vast met de schuldeisers en voert hierop de regie met als doel om de klant weer zonder belemmeringen mee te laten doen in de samenleving.

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.

Voor onze gemeentelijke opdrachtgever in Noord-Holland zijn wij per direct op zoek naar een Allround Consulent Schulddienstverlening. Ben jij beschikbaar én heb jij ervaring? Neem dan snel contact met ons op!


  • Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld sociaal juridische dienstverlening;

  • Je hebt minimaal één jaar werkervaring als schulphulpverlener;

  • Je hebt ervaring met het systeem Allegro;

  • Je kunt snel schakelen en bent in staat om een caseload te beheren. Je kunt zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband werken en bent in staat een goede en betrouwbare samenwerkingsrelatie op te bouwen met je collega’s en samenwerkingspartners. Je bent gemotiveerd voor het werk en beschikt over een gezonde gedrevenheid om resultaten te willen boeken. Je houdt overzicht en stelt prioriteiten in je werk. Je bent proactief, nauwkeurig en creatief, kunt goed improviseren en hebt een lange adem. Een brede blik en open houding zijn essentieel. Je creëert in samenwerking maatwerkoplossingen.

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time