Overzicht

De functie

Heb je minimaal 2 jaar ervaring opgedaan als bijvoorbeeld Assistent Controller en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Zoek je een baan bij een complexe en kapitaalintensieve organisatie? Functioneer je uitstekend in een dynamische projectomgeving die volop in ontwikkeling is? Wil je een bijdrage leveren aan het realiseren van toonaangevende projecten zoals de aanleg van vogelparadijs Marker Wadden, de versterking van de Houtribdijk of de nog aan te leggen N470, een trendsettend project in de Nederlandse infra markt. Uniek op het gebied van duurzaamheid? Dan praten we graag met je verder over de rol van Junior (Project) Controller

De projecten waar Boskalis Nederland aan werkt, veranderen het Nederlandse landschap, maken ons land beter bereikbaar en/ of veiliger en creëren een betere leefomgeving. Het succes van Boskalis is de optelsom van een unieke combinatie van mensen, materieel, activiteiten en de drive om constant te innoveren. Het succes kan echter niet gerealiseerd worden zonder goede financiële beheersing van de projecten. Als Junior (Project) Controller ga jij hierin een belangrijke rol spelen. De eerste twee tot drie jaar ben je werkzaam bij de afdeling Rapportage en Analyse. Deze afdeling houdt zich met name op bedrijfsniveau bezig met rapportages en analyses. Ongeveer de helft van de tijd vervul je een rol als rechterhand van een controller welke eindverantwoordelijk is voor een aantal segmenten waarin Boskalis Nederland  is onderverdeeld. Hierbij ga je – zowel op bedrijfsniveau, segmentniveau als projectniveau – altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Na een aantal jaar is het de bedoeling dat je de overstap maakt naar de projecten om inhoudelijk als Project Controller aan de slag te gaan.

Een greep uit jouw werkzaamheden als Junior (Project) Controller

  • Het meewerken bij het opstellen van kwartaal- en jaarcijfers (inclusief analyse & toelichting).
  • Uitvoeren van (financiële) analyses op bedrijfsniveau.
  • Een rol vervullen in het verder optimaliseren van de rapportage processen.
  • Deelnemen aan verbetertrajecten gericht op projectbeheersing.
  • Tijdens de periode afsluiting fungeren als sparringpartner voor de Controller.  
  • Verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de administratie (Metacom) van het segment.
  • Je hebt een operationele focus en fungeert als sparringpartner voor de operationele collega’s.
  • Ondersteunen van projecten in de opstartfase. 
    Als Junior (Project) Controller is je standplaats Rotterdam, maar op het moment dat je als Project Controller aan de slag gaat is heel Nederland je werkgebied. Je stapt met plezier in je leaseauto om projecten te bezoeken en gevraagd en ongevraagd te voorzien van advies op het gebied van financiële beheersing.  

 

Wie jij bent

Jij bent de Junior (Project) Controller waar we naar op zoek zijn als je voldoet aan de volgende eisen: 

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een rol als bijvoorbeeld Assistent Controller, Financieel Analist, Project Controller of binnen de Accountancy
  • Je hebt affiniteit met de projecten van Boskalis en je wilt graag in een projectorganisatie werken. 
  • Je bent flexibel en vindt het niet erg om af en toe na de reguliere kantoortijden nog even door te knallen. 
  • Je bent een zelfstarter en voortdurend op zoek naar het verhaal achter de cijfers, ook als alles perfect lijkt te kloppen. 
  • Je hebt een neus voor het signaleren van kansen en organiseren is een van jouw talenten. 
  • Je bent communicatief vaardig en weet verbindingen te maken met medewerkers binnen de organisatie.

Wat we bovenal belangrijk vinden, is wat jij meebrengt aan gedrag en vaardigheden. Organisatie,- en intermenselijke sensitiviteit, professionaliteit en pro activiteit zijn sleutel competenties voor het succesvol uit oefenen van deze baan. Dit houdt in dat jij maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen op de voet volgt. Jouw kennis hierover weet je feilloos in te zetten bij het uitvoeren van je functie. Je overziet de invloed en gevolgen van je eigen beslissingen of activiteiten op andere onderdelen van de organisatie. Ook ben je bewust van je invloed op andere mensen en op je omgeving. Je onderkent de gevoelens en behoeften van anderen. Je hebt niet alleen een neus voor het signaleren van kansen, maar ook het vermogen om kansen om te zetten in concrete acties. Pro activiteit is typerend voor jouw mentaliteit. Je begint liever uit jezelf aan iets dan dat je passief afwacht. En natuurlijk heb je affiniteit met de projecten van Boskalis Nederland!

Wij bieden

Werken bij Boskalis Nederland als Junior (Project) Controller betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit. De werksfeer kan getypeerd worden als prettig informeel. Oog voor kwaliteit en dienstverlening hebben we binnen onze organisatie hoog in het vaandel staan.
Boskalis biedt een concurrerend pakket van arbeidsvoorwaarden. Een lease-auto hoort bij de functie.
 

Over het bedrijf

In de rol van Junior (Project) Controller kom je te werken bij Boskalis Nederland. Boskalis Nederland is als onderdeel van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. de business unit die actief is op de Nederlandse markt. We treden op als podrachtnemer van omvangrijke en complexe projecten en als partner in Design & Construct opdrachten. We participeren in publiek-private projecten en zijn medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur. Als partner van de klant realiseren wij complexe infrastructurele werken binnen de keten van ontwerp, projectmanagement en uitvoering. We streven ernaar onze oplossingen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en te realiseren. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten en private opdrachtgevers.
 
Boskalis Nederland heeft kantoren in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuw-Vennep. Bij onze organisatie zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam en wordt een gezamenlijke omzet gerealiseerd van zo’n € 500 mio.


Extra informatie

De functie van Junior (Project) Controller kan fulltime (40 uur) en parttime (32 uur) worden ingevuld.

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time