Overzicht

Als Casemanager jeugd richt je je met name op de veiligheid van het kind. Het is van belang om de veiligheid in kaart te brengen en te anticiperen op onveiligheidssignalen. Je maakt hierbij gebruik van de S.O.S.(Signs of Safety)-benadering. Samen met het gezin en de eventuele betrokken instanties stel je een plan van aanpak op. Als casemanager werk je vanuit een systeemgerichte aanpak en ben je in staat interdisciplinair te werken. Je motiveert het gezin door samen te kijken naar hun eigen mogelijkheden binnen het gezin of vanuit het eigen netwerk.

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.

Voor een Gemeente in de provincie Gelderland is YER public op zoek naar een casemanager jeugd. Ben jij bekend met Signs Of Safety benadering en heb je daarnaast en SKJ-registratie? Lees dan verder en voldoe jij aan de gestelde eisen, dan komt YER graag met je in contact.


  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (MWD, SPH, Pedagogiek) aangevuld met een specialisatie en een SKJ-registratie of BAMW- registratie;

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met veiligheidszaken en het werken met ‘Signs of Safety’;

  • Je bent in staat om goed met weerstand om te gaan;

  • Kennis van en ervaring met Office-pakketten;

  • Je werkt volgens de insteek één gezin, één plan, één regisseur;

  • Je denkt out-of-the-box en bent creatief in het bedenken van oplossingen;

  • Je herkent en onderkent onveiligheidsignalen en weet welke actie te ondernemen.

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time