Overzicht

De functie van shiftleader bij UCC Coffee te Bolsward is cruciaal in de verbeteringen van de operationele resultaten en het streven naar een LEAN werkwijze gericht op waarde toevoeging, reductieverspilling en continue verbetering. Jouw focus als Shiftleader voor de eerste jaren is denken vanuit processen, over eigen afdelingen heen. Daarnaast het bevorderen van de onderlinge samenwerking binnen en buiten de shift.



De Shiftleader draagt zorg voor het optimaal inzetten van de operators, productiemiddelen en beschikbare tijd. Je stuurt, coacht, motiveert en begeleidt de medewerkers in jouw shift. Knelpunten in de processen, kwaliteit en voortgang los je proactief met je team op. Je ziet toe op de naleving van bedrijfs-, hygiëne-, milieu-, ARBO- en (voedsel) veiligheidsvoorschriften en -instructies en analyseert trends en start verbeteracties. Je vertegenwoordigt jouw shift richting de andere afdelingen en jij bepaalt de prioriteiten voor jouw shift. Verder werk je samen met de afdeling planning, expeditie, proces- en packaging engineers en de afdeling QA.



Jouw shift wordt gekenmerkt en herkend als een team van operators met: een professionele beroepshouding (1), kwaliteit (2) continu verbeteraanpak (3).

Als onderdeel van de UCC groep is UCC Europe één van de grootste koffiebedrijven van het continent. Het bedrijf heeft in Europa ruim 1.200 werknemers en zeven productielocaties in vijf Europese landen.


UCC COFFEE BENELUX B.V., gevestigd in Bolsward, is opgericht in 1818 en is onderdeel van UCC Europe.


UCC levert huismerkkoffie aan succesvolle bedrijven in heel Europa, en biedt een reeks populaire merkproducten aan de out-of-home klanten. In de koffie- en theemarkt is men marktleider in het private label segment. De koffiebonen, cacaobonen en theebladeren worden zorgvuldig geselecteerd bij de beste en meest ethische plantages overal op aarde.

Ben jij een ervaren leidinggevende binnen een productie omgeving? Ben jij tevens in staat om met een gerichte aandacht voor mensen, producten, processen, systemen en verbeterprojecten je team aan te sturen? Dan zijn wij voor onze opdrachtgever UCC COFFEE te Bolsward op zoek naar jou!


  • Afgeronde technische opleiding op MBO of HBO niveau

  • 2 tot 4 jaar ervaring met leidinggeven binnen de (proces)techniek;

  • Ervaring met en kennis van HACCP is een pré;

  • Ruime ervaring met het uitvoeren, bewaken van productieplannen;

  • Ruime ervaring met het uitvoeren van kwaliteits- en veiligheidscontroles en het starten van verbeteracties;

  • Ervaring met productiebrede projecten met een technisch, procesmatig component.

Vacature type:
Categorie: Business / Strategic Management
Ervaring: Full-time