Overzicht

Als Wmo Consulent begin je je dag met het inventariseren van de nieuwe aanvragen voor individuele Wmo-voorzieningen (begeleiding, vervoer, rolstoelen, woonvoorzieningen en hulp in de huishouding). Bij sommige aanvragen is “slechts” een vooronderzoek en een telefoontje nodig om de aanvraag rond te krijgen, maar vaak is het nodig om een afspraak in te plannen en te gaan kijken en ervaren hoe iemand zijn woonsituatie is. Je spart bij een complexe casus met je collega’s en neemt uiteindelijk een passend besluit bij de situatie, waarin je ook het eigen netwerk, de eigen kracht, het voorliggend veld en het gemeentelijk beleid in beschouwing neemt. Je bent een regisseur en overlegt met zorgaanbieders, leveranciers en andere externe partijen om het overzicht te blijven houden en bij te sturen waar nodig is!

De sociale zekerheid is volop in beweging. Daarom werken wij binnen het sociaal domein samen met meer dan 150 gemeenten en meerdere zorginstellingen voor de invulling van vaste en tijdelijke functies voor de uitvoering van de Wmo, Participatiewet en de Jeugdwet.


YER bemiddelt al 30 jaar succesvol hoger opgeleiden op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Met 10 kantoren in Nederland zit er altijd wel een kantoor bij jou in de buurt.

Ben jij toe aan een nieuwe werkomgeving en beschik je over werkervaring in de functie van Wmo Consulent? Dan kom ik graag met je in contact om meer over de vacature te vertellen.


  • Een afgeronde HBO-opleiding;

  • Minimaal 2 jaar werkervaring binnen de gemeente;

  • Kennis en ervaring met GWS4all/Suite is een pre;

  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;

  • Klant- en resultaatgericht;

  • Enthousiast en flexibel.

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time