Overzicht

Als Beleggingsanalist analyseer je bedrijven op basis van fundamentele informatie, waardering en governance thema´s. Daarbij hoort ook het bezoeken van aandeelhoudersvergaderingen en het voeren van overleg met het bestuur van beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast houd je je bezig met analyse van beleggingsfondsen en de VEB-Fondsenrating.


Je denkt mee in de communicatie van en bent initiatiefnemer bij de opvolging van onderzoeken in (online) hulpmiddelen voor particuliere beleggers.

Al sinds 1924 behartigt de VEB onafhankelijk de belangen van beleggers. De VEB laat haar stem horen via (inter)nationale media en voert actie bij aantoonbare misstanden bij beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast is de VEB dé bron voor onafhankelijke beleggingsinformatie.


De VEB telt inmiddels circa 45.000 leden, waaronder zowel particuliere als institutionele beleggers. Haar team van deskundigen zet zich voortdurend in voor hun belangen.

Heb jij een passie voor beleggen? Ben jij een zelfverzekerde dwarsdenker, zoek je een uitdagende eerste stap in je carrière met veel opleidingsmogelijkheden?


  • WO werk- en denkniveau, minimaal een afgeronde HBO-opleiding

  • Analytisch sterk

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal

Vacature type:
Categorie: Accounting / Finance / Insurance, Banking / Real Estate / Mortgage Professionals
Ervaring: Full-time