Overzicht

De functie

Ben je een daadkrachtige en resultaatgerichte Senior Project Controller die voortdurend op zoek is naar het verhaal achter de cijfers? Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière en wil je werken voor een bedrijf dat letterlijk de wereldkaart verandert? Functioneer je uitstekend in een dynamische en internationale werkomgeving die volop in ontwikkeling is? En past de nuchterheid van de maritieme industrie perfect bij je? Dan gaan we graag met je in gesprek over de functie van Senior Project Controller voor de projecten van Subsea.

Als toonaangevende maritieme dienstverlener van wereldformaat heeft Boskalis op vrijwel iedere maritieme uitdaging een antwoord in de vorm van een totaaloplossing. Zo is het onderdeel Subsea  verantwoordelijk voor het offshore installeren van electriciteitskabels, zodat windmolenparken, zoals Borssele verbonden kunnen worden met het onshore hoogspanningsnet. In de rol van Senior Project Controller ben je de sparring partner en het ‘financiële geweten’ van de verantwoordelijke Project Manager. Samen met een team van Project Controllers ben je verantwoordelijk voor de controlling van onze (inter)nationale projecten gericht op offshore wind. Een groot gedeelte van je tijd ben je werkzaam vanuit ons kantoor in Papendrecht, maar bij de executie van een project ben je ook aanwezig op de projectlocatie. De omstandigheden waarin je werkt kunnen dus behoorlijk uitdagend zijn. Naast je verantwoordelijkheid voor de financiële bewaking van de projecten en het risicomanagement ben je eveneens verantwoordelijk voor:

  • Het monitoren van de voortgang van lopende projecten;
  • Gevraagd én ongevraagd adviseren van de business op financieel gebied;
  • Bewaken van deadlines en contractuele verplichtingen;
  • Het leveren van een bijdrage in de continue verbetering van de project control organisatie;
  • Support bieden tijdens de jaarlijkse (financiële) audits.

Wie jij bent

Jij bent de Senior Project Controller waar we naar op zoek zijn als je:

  • In het bezit bent van een HBO-diploma in de richting Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy of vergelijkbaar;
  • Minimaal 10 jaar ervaring hebt als Project Controller in een internationale omgeving en bij voorkeur in de maritieme/ offshore industrie;
  • Contractinhoudelijke kennis (o.a. Fidic) hebt;
  • Beschikt over ervaring met valuta risico’s en hedging.
  • De Nederlandse en Engelse taal goed beheerst in zowel woord als geschrift;
  • Een teamspeler bent met empathisch vermogen naar zowel financiële als operationele collega’s;
  • Flexibel, analytisch sterk en stressbestendig bent.

Daarnaast moet je het leuk vinden om met enige regelmaat onze projecten in het buitenland te bezoeken. Ervaring in het buitenland is dan ook een pre.

Extra informatie

Voor de functie van Senior Project Controller zijn we op zoek naar een collega die fulltime (40 uur) aan de slag wil. In de rol van Senior Project Controller leg je rechtstreeks verantwoording af aan de Business Unit Controller en met betrekking tot de projecten aan de desbetreffende Project Manager.

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time