Overzicht

De R&D-afdeling bestaat uit 25 collega’s die continu bezig zijn met het ontwikkelen van de “nieuwe generatie” machines om voorop te blijven op het gebied van innovatie. De machines die wij ontwikkelen kunnen 25.200 tot 216.000 eieren per uur verwerken.


Als Lead R&D Engineer maak je deel uit van een multidisciplinair team van Mechanical-, Software-, Hardware engineers, R&D werkplaatsmedewerkers en externe engineers. In de rol van Lead engineer ben je in staat om hoofd- van bijzaken te scheiden en heb je ervaring met projectmatig werken en leidinggeven aan een projectgroep.


Je bent in staat om ideeën door middel haalbaarheidsstudies, conceptueel ontwerp en testen te toetsen aan de vooraf opgestelde ontwerp-/gebruikerseisen. Waar nodig heb je zelf de lead gehad in het opstellen van deze eisen. Verder ben je in staat om die testresultaten te vertalen naar zowel mechanische als besturingstechnische oplossingen en kritische ontwerpkeuzes bondig te benoemen en te verdedigen.


Met een team van (mechanical) engineers werk je samen het conceptuele ontwerp tot in detail uit tot een eerste prototype. Je ziet het als een uitdaging om ontwerpen geschikt te maken voor serieproductie en te komen tot een oplossing met een minimum aantal onderdelen zonder dat je functionele concessies accepteert.


Je bewaakt de inhoudelijke en projectmatige voortgang en indien nodig begeleid je ook engineeringstrajecten die gedaan worden in samenwerking met externe partijen.


Tot slot geloof je in een open multidisciplinaire overlegstructuur en je kijkt verder dan je eigen vakgebied waarbij je bereid bent jouw innovatieve ideeën en ontwerp ter discussie te stellen. Je bent in staat collega’s en afdeling naar een hoger niveau te brengen door kennisoverdracht, ontwerpreviews en een proactieve houding.


Binnen deze functie zul je samenwerken met verscheidene partijen binnen en buiten het bedrijf. “Global contacts” zullen een belangrijke plaats innemen in deze functie. Een internationale manier van denken, communiceren en samenwerken is dan ook een voorwaarde om deze functie goed in te kunnen vullen.

Sinds de oprichting, ruim 60 jaar geleden, heeft Sanovo Technology Netherlands zich wereldwijd geprofileerd als een betrouwbare en vooruitstrevende partner, die heeft aangetoond voorop te lopen met de modernste ontwikkelingen om te voldoen aan de eisen die gesteld worden in de eierverwerkende industrie.


Innovatieve kracht, expertise en ervaring stelt haar in staat om voortdurend vernieuwende producten te ontwikkelen.


Op de locatie Aalten zijn ruim 130 werknemers werkzaam. Hier vind je zowel R&D, Sales, Projects, Operations en Service. Naast Aalten, zijn er wereldwijd meerdere service en verkoopkantoren en agenten waar actief mee wordt samengewerkt.

Sanovo Technology Netherlands, voorheen bekend als Staalkat, ontwikkelt en produceert innovatieve eiersorteer- en verpakkingsmachines en aanverwante modules. Voor de R&D-afdeling zijn wij op zoek naar een Lead R&D Engineer.

Functie eisen:



  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur WTB en/of mechatronica;

  • Gedegen basis als Mechanical Engineer (minimaal 5 jaar ervaring) en ervaren in Solidworks;

  • Je hebt bij voorkeur deze basis gelegd binnen de machinebouw, waarbij ervaring in de voedingsmiddelindustrie tevens een pré is;

  • Je bent in staat om weloverwogen conceptkeuzes te maken en anderen hiervan te overtuigen;

  • Een systeem- en conceptueel denker;

  • Je weet hoofdzaken en bijzaken goed te onderscheiden en bent daarnaast resultaatgericht en proactief;

  • Een sterk analytisch en creatief denkvermogen, gecombineerd met een pragmatische en flexibele instelling en aandacht voor kwaliteit;

  • Ervaring met het opstellen en uitvoeren van test- en evaluatietrajecten;

  • Een teamspeler, die beschikt over grote mate van zelfstandigheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen;

  • Beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift;

  • Bereid tot reizen (circa 10% van de werktijd);

  • In het bezit van rijbewijs B.


Een psychologische test kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Interesse?
Het werving & selectieproces voor deze positie is exclusief uitbesteed aan YER Technology.


Wil je meer weten over deze vacature, de organisatie en/of de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met mij.

Vacature type:
Categorie: Biotech / R&D / Science, Engineering
Ervaring: Full-time