Overzicht

Als technical lead ben jij verantwoordelijk voor een software platform dat binnen een productgroep van deze machinebouwer valt die verantwoordelijk is voor het merendeel van de inkomsten en daarom cruciaal is voor de bedrijfsvoering. Dit platform zit in een volwassen productfase. Jij wordt de senior software engineer die samen met teamgenoten uit Singapore verantwoordelijk zijn voor de onderhoudbaarheid van het platform. Kortom jij kent het platform door en door en stuurt het scrumteam in Singapore aan. Jij behandelt complexe quotation requests, doet de root cause analysis voor complexe problemen en reviews, en valideert de oplossingen voor het vrijgeven naar de klant. Verder initiateer je voorstellen om de stabiliteit, onderhoudbaarheid en uitbreidbaarheid te garanderen. De meer simpelere oplossingen zullen door je teamgenoten in Singapore worden opgelost, maar uiteindelijk neem jij de verantwoordelijkheid voor de oplossing en ben jij de domeinexpert voor dit platform en draagt dit uit binnen organisatie.

De opdrachtgever is een multinational actief in de machinebouw voor de semiconductor industrie. Zelfredzaamheid, het zelf vormgeven aan je functie en daarin verantwoordelijkheid nemen, zijn enkele kernwaarden die bij het RD-centrum in Nederland horen.

Voor onze opdrachtgever in Arnhem zoeken wij een domein expert voor één van de software platforms, waarbij jij het aanspreekpunt wordt releases, bugs en onderhoudbaarheid van dit volwassen platform.


  • Je hebt minimaal een HBO-opleiding in computer science of aanverwante studie;

  • Ervaring in C++ en Visual Studio;

  • Kennis van UML, State machines, State Transistion Diagrams en ervaring met version control systemen zoals Mercurial en Git;

  • Ervaring met het leiden van scrumteams in de hightechindustrie.

Vacature type:
Categorie: IT / Software Development
Ervaring: Full-time