Overzicht

Als software architect ben jij verantwoordelijk voor de architectuur. Belangrijke aspecten in de functie zijn de testbaarheid, uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid van de software. Jij identificeert de risico’s op deze gebieden tijdens het bouwen van nieuwe software voor nieuwe producten of het uitbreiden met nieuwe toepassingen op deze producten. Eén van de voornaamste uitdagingen in de semiconductor industrie is de time to market. Om deze zo kort mogelijk te maken is modernisering nodig in de manier waarop de software gemaakt wordt. Jij zal hier verbeteringen voor aandragen samen met andere technische specialisten. Jij bent verantwoordelijk voor de roadmap op softwaregebied en weet deze ook uit te dragen binnen de organisatie. Het software platform draait op 4 verschillende productgroepen. Jij rapporteert aan de manager systeem control.

Onze opdrachtgever is een succesvol bedrijf die wereldwijd machines ontwikkelt, produceert en verkoopt aan de semiconductor industrie. In Nederland bevindt zich een groot R&D-centrum dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de softwaresystemen voor deze machine.

Voor een opdracht wordt gezocht naar een ervaren software architect om het software platform naar het volgende niveau te tillen bij deze multinational.


  • Master in Computer Science, Embedded Software of Elektrotechniek;

  • Ervaring in het werken in technische omgevingen;

  • Ervaring met software architectuur;

  • Ervaring in de machinebouw is een pré;

  • Je kan andere mensen binnen en buiten de softwareafdeling overtuigen op basis van kennis;

  • Je snapt dat architectuurbeslissingen genomen worden in een brede context die afhankelijk is van technische, tijds-, en financiële aspecten.

Vacature type:
Categorie: IT / Software Development
Ervaring: Full-time