Overzicht

Als Wmo Consulent ben je de schakel tussen de aanvragende cliënt en de juiste hulpvoorziening. Je begint je dag met het inventariseren van de nieuwe aanvragen voor individuele Wmo-voorzieningen (begeleiding, vervoer, rolstoelen, woonvoorzieningen en hulp in de huishouding). Bij sommige aanvragen is “slechts’’ een vooronderzoek en een telefoontje nodig om de aanvraag rond te krijgen, maar vaak is het nodig om een afspraak in te plannen om te ervaren hoe iemand zijn woonsituatie is. Je neemt uiteindelijk een passend besluit bij de situatie, waarin je ook het eigen netwerk, de eigen kracht en het gemeentelijk beleid in beschouwing neemt. Jij bent de regisseur en overlegt met verschillende externe partijen.

De sociale zekerheid is volop in beweging. Daarom werken wij binnen het sociaal domein samen met meer dan 150 gemeenten en meerdere zorginstellingen voor de invulling van vaste en tijdelijke functies voor de uitvoering van de Wmo, Participatiewet en de Jeugdwet. YER bemiddelt al meer dan 30 jaar succesvol hoger opgeleiden op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Met 9 kantoren in Nederland zit er altijd wel een kantoor bij jou in de buurt.

Met grote regelmaat zijn wij op zoek naar ervaren Wmoo Consulenten voor gemeenten in de regio Amsterdam. Heb jij werkervaring in de functie van Wmo Consulent? Dan kom ik graag met je in contact om meer over de vacature te vertellen.

Voor onze opdrachtgever zoeken wij een ervaren Consulent. Jij beschikt over:



  • Ervaring binnen een gemeente;

  • Kennis van de Wmo en aanverwante wet- en regelgeving;

  • Kennis van diverse algemene en maatwerkvoorzieningen;

  • Minimaal een afgeronde HBO/Bachelor;

  • Het talent om in te leven, de juiste vragen te stellen, te overtuigen en besluiten te maken.

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time