Overzicht

Als consulent beschermt wonen ben jij de specialist op het gebied van aanvragen beschermd wonen. Je kijkt samen met mensen met een psychiatrische achtergrond die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen naar wat de belemmeringen zijn en welke hulp iemand nodig heeft om op eigen kracht deel te nemen aan de samenleving. Je legt hiervoor huisbezoeken af en stelt zelfstandig indicaties op. Je staat stevig in je schoenen, weet mensen te overtuigen en bent klantgericht, maar je houdt altijd het doel voor ogen. Je adviseert binnen het kader van de door de desbetreffende gemeente gehanteerde wet- en regelgeving en oplossingen.

De sociale zekerheid is volop in beweging. Daarom werken wij binnen het sociaal domein samen met meer dan 150 gemeenten en meerdere zorginstellingen voor de invulling van vaste en tijdelijke functies voor de uitvoering van de Wmo, Participatiewet en de Jeugdwet.


YER bemiddelt al 30 jaar succesvol hoger opgeleiden op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Met 10 kantoren in Nederland zit er altijd wel een kantoor bij jou in de buurt.

Heb jij ervaring als consulent beschermd wonen bij een gemeente en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of heb jij ervaring met de doelgroep opgedaan in een hulpverlenersrol of bij een zorgaanbieder en overweeg je de overstap te maken naar de gemeente? Dan gaan wij graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek bekijken we welke mogelijkheden binnen YER passen bij jouw ambities en kwaliteiten.

Jij beschikt over:



  • Relevante HBO- of WO-opleiding, zoals MWD, SPH, Pedagogiek of Psychologie;

  • Goede contactuele en sociale vaardigheden;

  • Ervaring met GWS4all/Suite, Civision is een pré;

  • Ervaring als consulent beschermd wonen of minimaal ervaring in de Wmo;

  • Kennis en ervaring met de doelgroep, ervaring in de hulpverlenersrol en/of ervaring binnen een zorgaanbieder.

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time