Overzicht

Als Financieel Specialist ben je samen met de Financial Controller verantwoordelijk voor de planning-en-controlcyclus van één van de vier Clusters van het Primair Onderwijs (PO) binnen Lucas Onderwijs. Je coördineert de controlcyclus, je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de rapportages en je adviseert het management en de schooldirecteuren aan de hand van jouw analyses.


Je functietaken zijn verder als volgt:



  • Leveren van een bijdrage aan het opstellen van de begroting

  • Verzamelen van prognosegegevens en deze toetsen aan de begroting en de meerjarenramingen

  • Signaleren van mogelijke budgetoverschrijdingen en hieromtrent uitbrengen van advies

  • Voeren van overleg met het management en de schooldirecteuren over financiële consequenties van voorgenomen beleidsplannen, deze analyseren en adviseren over de mogelijke consequenties hiervan

  • Leveren van een bijdrage aan het verder ontwikkelen van de financiële informatievoorziening

  • Bieden van ondersteuning bij het opstellen van de jaarrekening en onderhouden van de contacten met de externe accountant

  • Zorgen voor de volledigheid en juistheid van de financiële administratie van jouw cluster, signaleren van knelpunten en hierover rapporteren aan het hoofd van de afdeling

De positie van Financieel Specialist is een mooie vervolgstap voor een kandidaat die op zoek is naar een inhoudelijk uitdagende baan met een uitstekende werk-privébalans. Deze rol vraagt om een enthousiaste kandidaat die gewend is om met verschillende belangenpartijen constructief te communiceren, goed kan samenwerken, zelfstandig kan werken en standvastig is. Jij bent in staat om zicht te houden op alle verschillende facetten van je werk en hiertussen verbanden te leggen. Daarnaast geef je een hoge prioriteit aan klanttevredenheid, waarbij het kunnen verplaatsen in de werkwijze van de scholen van Lucas Onderwijs essentieel is. Kent de financiële administratie geen geheimen voor jou, beschik je over een sterk analytisch vermogen en ben je een adviseur die stevig in zijn schoenen staat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lucas Onderwijs is een dynamisch en betrokken onderwijsbestuur. Alles bijeen zijn in de scholen ongeveer 3.900 personeelsleden werkzaam die de zorg hebben voor meer dan 33.000 leerlingen met een omzet van ruim € 279 miljoen. Op centraal niveau kent Lucas Onderwijs een bureau. Het bureau is de ondersteunende eenheid van het college van bestuur, de scholen en houdt zich bezig met de uitvoering of voorbereiding van het stichtingsbeleid. Het bureau bestaat uit de afdelingen Personeel & Organisatie, Financiën en Administratie, Facilitaire Zaken, ICT en Onderwijs & Kwaliteit.


De afdeling Financiën en Administratie is verantwoordelijk voor de begrotingsvoorbereiding, -uitvoering en -verantwoording, taken op het gebied van Planning & Control, de administratieve organisatie en financieel administratieve werkzaamheden. Binnen de afdeling F&A houden op dit moment 6 personen zich bezig met de administratie en Planning & Control van het Primair Onderwijs.

Ben jij een stevige adviseur voor het management en schooldirecteuren, beschik je over ruime ervaring in het opstellen van financiële producten en kun jij de vertaalslag maken van de cijfers naar consequenties voor de bedrijfsvoering? Ben je op zoek naar een uitdagende, inhoudelijke baan én wil je hierbij een goede werk-privébalans? Dan is de positie van Financieel Specialist bij Lucas Onderwijs wellicht jouw uitdagende volgende loopbaanstap!


  • Afgeronde financiële HBO-opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Accountancy)

  • Ervaring met het zelfstandig voeren van de planning & control cyclus en het opstellen van periodieke stuurinformatie

  • In staat om financiële gegevens te analyseren en deze te vertalen naar organisatieconsequenties

  • Ervaring in het opstellen van de begroting, meerjarenbeleid en de jaarrekening

  • Overziet het geheel (helicopterview)

  • Stevige adviesvaardigheden en in staat om draagvlak te creëren

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Vacature type:
Categorie: Accounting / Finance / Insurance
Ervaring: Full-time