Overzicht

Als senior juridisch adviseur Handhaving geef je samen met collega’s juridisch advies aan het management, het bestuur en betrokken afdelingen. Als breed inzetbare jurist houd je je onder andere bezig met afhandeling van complexere en politiek/bestuurlijk gevoelige handhavingszaken. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van de handhavingsprocedures op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, APV, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid. Je schrijft onder meer vooraankondigingen, voert zienswijzegesprekken, maakt handhavingsbeschikkingen (last onder dwangsom, last onder bestuursdwang, invorderingsbeschikkingen en afwijzing handhavingsverzoeken). Je behandelt en vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en (hoger) beroepszaken.

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2016 actief in het ruimtelijk domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.


Onze opdrachtgever
De gemeente is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Op een inspirerende manier biedt de gemeente haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve omgeving. Zij is een uitdagende en eigentijdse werkgever en is continu in ontwikkeling met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden.

Ben jij een ervaren jurist handhaving en wil jij graag aan de slag bij een grote gemeente in Zuid-Holland? Heb jij kennis van en affiniteit met de Wabo, Awb, APV en de Wro? Dan komt YER graag in contact met jou.


  • WO-denkniveau met een afgeronde juridische opleiding;

  • Aantoonbare werkervaring als juridisch adviseur met aandachtsgebied handhaving;

  • Aantoonbare kennis van en werkervaring met de Wabo, de Awb en Wet ruimtelijke ordening;

  • Aantoonbare kennis van en werkervaring met de Drank en Horecawet, Opiumwet en de APV;

  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en daarbij goede adviesvaardigheden;

  • Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren;

  • Je gaat voor kwaliteit en kunt integraal werken;

  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig.

Vacature type:
Categorie:
Ervaring: Full-time