Overzicht

De functie

Heb je inmiddels 2 tot 3 jaar ervaring als Superintendent of een vergelijkbare rol in offshore of dredging? Ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en is een standaard baan niet je eerste keus? Ben je op zoek naar toonaangevende en uitdagende offshore projecten? Dan leren we je als Boskalis Offshore Energy divisie graag beter kennen!

De offshore projecten die Boskalis uitvoert, zijn gericht op ontwikkeling, aanleg, onderhoud en ontmanteling van o.a. olie- en LNG-import/exportfaciliteiten, offshore platformen, pijpleidingen en kabels en offshore windmolenparken. Als Superintendent Offshore Operations speel jij een belangrijke rol bij het realiseren van deze projecten.

Je krijgt de kans om met het projectteam vorm te geven aan offshore projecten van wisselende grootte en complexiteit binnen het onderdeel Installation & Intervention van Boskalis Offshore Energy. Relevante projecten voor jou als Superintendent Offshore Operations zijn bijvoorbeeld de installatie van offshore kabels en pijpleidingen, aanlandingen en de aanleg van offshore windparken.

Als Superintendent Offshore Operations tref je met het projectteam alle de noodzakelijke voorbereidingen om een project van start te laten gaan. Tijdens de uitvoeringsfase ben je verantwoordelijk voor het toezicht op en het beheer van het werk op het project om ervoor te zorgen dat er tijdig en kwalitatief hoogstaand werk wordt geleverd. Onder jouw verantwoordelijkheden vallen:

  • het vertalen van de projectplanning in een gedetailleerde planning en werkmethoden, zodat het project efficiënt en effectief kan worden gerealiseerd in overeenstemming met de contractuele afspraken (veiligheid, kwaliteit, planning en budget);
  • overleg voeren met interne en externe belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de juiste werkmethoden, werknemers en equipment beschikbaar zijn wanneer dat nodig is;
  • het identificeren en rapporteren van afwijkingen van het contract en het nemen van passende maatregelen;
  • het coachend benaderen, instrueren en motiveren van projectmedewerkers, bemanningsleden en onderaannemers;
  • het opbouwen en onderhouden van een uitstekende relatie met de klant;
  • dagelijkse en wekelijkse voortgangsrapporten over het project verstrekken.

Wie jij bent

Pragmatisch en oplossingsgericht werken met oog voor veiligheid en kwaliteit is jou op het lijf geschreven. Op basis van jouw technische affiniteit en ervaring ben je in staat om in de rol van Superintendent Offshore Operations onder uiteenlopende omstandigheden een stabiele bijdrage aan onze offshore projecten te leveren. Je kent de dynamiek van de aannemerswereld. Dat maakt je een teamplayer die vlot weet te schakelen met zowel de opdrachtgever, de bemanning op een schip, externe stakeholders en collega’s op het hoofdkantoor. Daarnaast:

  • ben je in het bezit van een Bachelor degree in een technische richting, bij voorkeur civiele techniek, of maritieme techniek of werktuigbouwkunde;
  • heb je minimaal drie jaar werkervaring in een internationale, dynamische projectomgeving;
  • heb je ervaring met civiele en dredging werkmethoden en aannemersprojecten;
  • beschik je, naast het Nederlands, over een perfecte beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • vind je het geen probleem om met regelmaat periodes in het buitenland te werken.

Extra informatie

De functie van Superintendent Offshore Operations is een fulltime functie. Je werkt deels vanuit het hoofdkantoor in Papendrecht, maar het hoort bij de functie dat je periodes in het buitenland verblijft.

Vacature type: Manager
Categorie:
Ervaring: Full-time